En idé född i träpatronernas Sundsvall
1913 var Sundsvall en hamnstad i trärikets hjärta, brusande av liv och rörelse. Sågverken stod fortfarande tätt längs stränderna och på redden låg fartygen sida vid sida. Företagandet blomstrade.
Den 10:e maj detta nådens år startades ett litet bolag av Emil Nyman och Oscar Jonsson. Namnet blev följdaktligen Nyman & Jonsson.
Deras affärsidé var enkel och klar.
Bolaget skulle förse den snabbt växande skaran kontor med enklare trycksaker, skriv material och pärmar.
Det sägs att goda idéer aldrig blir gamla, och det gäller i allra högsta grad vår affärsidé. Den har överlevt två världskrig, lågkonjunkturer, trender och även datoriseringens tid.
Företaget har däremot förändrats. 1975 köpte familjen Sjöberg företaget av grundaren Emil Nymans son Hubert. Därmed säkrades både tradition och kontinuitet. Dagens VD Georg Sjöberg har nämligen varit anställd i Nyman & Jonsson ända sedan 1949.
Sedan 1975 har utvecklingen gått snabbt. Idag är Nyman & Jonsson ett modernt tryckeri med stor kapacitet för tryck i format upptill A2 i fyrfärg som enfärgstryck. Dessutom har man Xerox-tryck för produktion av manualer och kurspärmar i sv/v och en rad olika specialitéer som relieftryck, prägling och stansning mer om detta kan ni läsa på sidan med specialtryck.

.